Watt4Ever kreeg bezoek van Damien Deroanne’s Mobility Studio

Published on the 8 mei 2024

Watt4Ever kreeg bezoek van Damien Deroanne’s Mobility Studio

Altijd fijn als de media aandacht besteed aan onze duurzame missie. Damien Deroanne rijdt in zijn Mobility Studio door Watt4Ever. Het resultaat: een mooie reportage die werd uitgezonden op de Belgische Franstalige televisiezenders.

Mobiliteitsexpert Damien Deroanne bracht een bezoek aan Watt4Ever, want hij vroeg zich af wat er gebeurt met afgedankte batterijen van elektrische auto’s. Een vraag die we best vaak met de nodige achterdocht te horen krijgen.

Catherine Lenaerts, oprichtster en vice-CEO van Watt4Ever verzekerde hem dat deze batterijen niet in de natuur of op openbare stortplaatsen terechtkomen, want afgedankte batterijen uit elektrische wagens hebben heel wat waarde. Bovendien kan Watt4Ever ze nog een tweede leven geven voordat ze gerecycled worden door gespecialiseerde firma’s voor de recuperatie van de grondstoffen voor de productie van nieuwe batterijen.

In Damien’s compacte Mobility Studio rijden ze samen door Watt4Ever, ons centrum voor de reconditionering van oude batterijen uit elektrische voertuigen. Catherine legt uit hoe in verschillende stappen de nog goedbevonden modules in de batterijen worden gedemonteerd en gebruikt als opslagsystemen voor duurzame energie (zon, wind). Al heel wat circulaire batterijen van Watt4Ever leveren zo energie in supermarkten, op bouwwerven (ipv de oude dieselgeneratoren) en in huizen.

Een mooie reportage over ons bedrijf, die werd uitgezonden op de 11 Belgische Franstalige televisiezenders. Bedankt Damien Deroanne!

Wil je meer weten over onze circulaire batterijen? Grasduin dan zeker eens door onze website.