Spectaculair project met BMW voor onderwijs over batterijtechnologie

Published on the 9 februari 2024
In samenwerking met BMW heeft Watt4Ever de afgelopen weken geduldig gewerkt aan een spectaculaire demonstratiewagen – een speciaal omgebouwde X1 voor het BMW-trainingscentrum.

In het onderstaande filmpje kan je de omgebouwde BMW X1 bewonderen. Het demonstratievoertuig zal dienen als een praktische tool voor opleidingsprogramma’s in het BMW trainingscentrum.

Door de gestadige toename van hybride en elektrische voertuigen stijgt de vraag naar goed opgeleide technici. Watt4Ever erkent deze behoefte en is verheugd om bij te dragen aan de ontwikkeling van geschoolde professionals door middel van dit educatieve initiatief.

Werken met hoogspanningsbatterijen in elektrische en hybride voertuigen brengt immers heel wat uitdagingen met zich mee en het is dan ook erg belangrijk dat technici uitgerust worden met de nodige kennis en vaardigheden om veilig en vol vertrouwen aan deze voertuigen en batterijen te werken.

Watt4Ever heeft de batterij van de BMW X1 zorgvuldig bewerkt zodat deze voor educatieve en trainingsdoeleinden kan gebruikt worden zonder de bijbehorende risico’s. Het Watt4Ever-team heeft hiervoor strenge veiligheidsprocedures gevolgd, gebruikmakend van hun expertise en de nieuwste technologie om een demonstratie-omgeving te creëren waarin leren over batterijechnologie niet alleen leerzaam is, maar ook volkomen veilig.

Het succesvol uitvoeren van dergelijke projecten met hoogspanningsbatterijen vereist een geschikte infrastructuur en een team van goed getrainde professionals. Watt4Ever is er trots op beide te bezitten en zo’n mooi project te mogen realiseren voor BMW.