Minister Zuhal Demir bezoekt Watt4Ever

Published on the 14 oktober 2021

De energieopslagplaats van de toekomst: een gerecycleerde autobatterij

Hoe lossen we de problemen op die de omslag naar elektrische wagens met zich meebrengt? Daar weet Watt4Ever raad mee.

Hergebruik is het nieuwe recycleren.

Watt4Ever is gespecialiseerd in de omvorming van batterijen van elektrische wagens naar hoogwaardige circulaire energieopslagsystemen. Door de batterijen te hergebruiken, lost Watt4Ever samen met de automobielsector twee grote toekomstige problemen op. Denk maar even mee:

In 2030 zal de helft van de wagens die verkocht worden elektrisch rijden. Dit brengt natuurlijk meer batterijen met zich mee, die vroeg of laat vervangen moeten worden. In België krijgen vandaag ongeveer de helft van de afgedankte batterijen voor elektrische wagen een tweede leven. Met één batterij van Watt4Ever van 1800 kWh wordt zo wel 18 ton afval vermeden! Daar mogen ze best fier op zijn.

En anderzijds is er een groeiende vraag naar energieopslagsystemen, om meer efficiënt gebruik te kunnen maken van zonnepanelen en zo je elektriciteitsfactuur te kunnen beperken. De opslagsystemen van Watt4Ever bieden een antwoord op beide problemen. Bovendien is de CO2-impact van een batterij van Watt4Ever 80 % kleiner dan wanneer je een nieuwe batterij zou gebruiken. Op deze manier helpt het bedrijf de ecologische voetafdruk van elektrische voertuigen te verkleinen, want na een leven van ongeveer tien jaar in een auto, kunnen de batterijmodules nog eens tien jaar dienen in een energieopslagsysteem van Watt4Ever.

Op donderdag 14 oktober bezocht Vlaams minister van Energie, Omgeving en Justitie Zuhal Demir Watt4Ever, samen met een bus vol jonge mensen, van het 6de jaar elektromechanica van Technisch Heilig-Hartinstituut Tessenderlo. Zo kunnen de leerlingen zelf ervaren hoe ons bedrijf duurzaam ondernemen in de praktijk brengt, zowel in hun producten als in hun methoden. Ook onze contacten uit de automobiel waren blij verrast om te zien dat we hier in België een prachtige oplossing voorhanden hebben met de circulaire batterijen van Watt4Ever.

Perscontact: Catherine Lenaerts, c.lenaerts@watt4ever.be +32495771206