De complete kringloop van batterijen op televisie

Published on the 9 juni 2020

Watt4ever in de pers (RTBF)

Sinds de oprichting van Watt4Ever genoten we veel mediabelangstelling. En niet voor niets: We bieden een uniek circulair concept hier in België, waarmee we ex-auto-batterijen in nieuwe energieopslagsystemen ombouwen. Wilt u weten hoe dat in z’n werk gaat? Heeft u ook vragen over de batterijen van elektrische auto’s en of ze kunnen worden gerecycleerd? Dit en veel meer wordt besproken in de reportage van RTBF, in het programma ‘on n’est pas des pigéons’.

Levenscyclus van batterijen

RTBF filmde wat er gebeurt met afgedankte elektrische auto’s. De auto wordt op een veilige manier spanningsvrij gemaakt, waarna de batterij kan worden verwijderd, altijd met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Vervolgens gaat de batterij naar onze nieuwe productiefaciliteit in Beringen. Sinds februari 2020 verricht Watt4ever hier de diagnose, reparatie en ontmanteling van afgedankte batterijen en de productie van nieuwe batterijen. Zodoende kunnen, na de diagnose en het testen, de modules opnieuw in elkaar worden gezet in circulaire energieopslagsystemen. Hiermee kunnen onze klanten een hoop geld op hun stroomrekeningen besparen, of ze kunnen ze inzetten als back-up of extra vermogen voor de oplaadinfrastructuur voor hun elektrische voertuigen. Modules en batterijen die geen tweede leven meer kunnen hebben gaan naar recyclagefaciliteiten als Umicore.

Bekijk onze reportage via de volgende link:

https://www.rtbf.be/emission/on-n-est-pas-des-pigeons

Wilt u meer over ons weten of op de hoogte wilt blijven van onze nieuwste projecten?

www.watt4ever.be  info@watt4ever.be